Sakal ve bıyık, erkek görünümünü tamamlayan önemli aksesuarlardır. Yüzün mizacını değiştirerek, ifadesini tamamlar, erkeksi bir görünüm yaratırlar. Köselik, genç görünmek bir avantaj gibi algılansa da, erkeksi görünümünde eksiklik hissedenler ve bunu psikolojik bir problem haline getirenler için sıkıntılı bir durum olabilmektedir. Diğer taraftan, yanık izleri ya da diğer yara izleri sakal-bıyık bölgesinde kayıplara yol açar ve bu durum kişileri ciddi ölçüde rahatsız edebilir.
Sakal ekimi nasıl yapılır?
Aynı FUE saç ekimi uygulamasında olduğu gibi, sakal ekimi için, ekim yapılacak alana vücudun başka bir bölgesinden alınan kıl kökleri nakledilir. Uygulamanın saç ekimi uygulamasından bir farkı yoktur.
Kıl kökleri nereden alınır?
Sakal ekiminde genelde 3000 civarı kök uygulanması yeterlidir. Eğer sadece bıyık bölgesine ekim yapılacaksa 400-800 arası kök yeterli olur. Ekim için kullanılan kıl kökleri vücudun çeşitli bölgelerinden ya da enseden alınır. Vücuttan alınması durumunda alınan kıllar özelliksiz olduğu için bir kayıp yaşanmaz. Enseden alınması durumunda ise, ense bölgesinde alınan kök sayısı kadar seyrelme olur ancak kıl köklerinin alındığı bölgenin çevresinde saçlar uzadığı için fark edilecek bir değişiklik olmaz.
Sakal ekimi, sakal kıran, yara ve yanık izleri için de yapılabilir mi?
Sakal ekimi, sakal kıran, yara ve yanık izleri için de uygulanabilir. Uygulamada nasıl bir strateji izleneceğine hastanın durumuna göre doktoru karar vermektedir.
Sakal ekimi sonrasında iz kalır mı?
Uygulamanın hemen sonrasında, yüz bölgesinde kızarıklıklar oluşması ve az miktarda kan izi olması beklenen bir durumdur ve geçicidir. Cildiniz banyo sonrası doğal haline dönecektir. Ekim işleminde kullanılan yüksek teknoloji ürünü cihazlar sayesinde herhangi bir iz ya da yara oluşmadan operasyon sonlandırılır.
Sakallarım ne zaman çıkar?
Operasyonun ardından ekilen sakalların ilk 2 hafta sonrasında dökülmesi beklenmektedir. 4 ile 8 ay arasında dökülen kıllar tekrar uzar ve kalıcı olarak son halini alır.